Menu
Selecteer een pagina
Header image: 5 redenen waarom nieuwbouw een betere investering is dan bestaand vastgoed

5 redenen waarom nieuwbouw een betere investering is dan bestaand vastgoed

Als investeerder of particulier twijfelt u bij aankoop van een (investerings)pand wellicht in eerste instantie tussen een bestaand pand of een nieuwbouwproject. Beide vastgoedtypes hebben natuurlijk hun voor- en nadelen, maar toch blijkt nieuwbouw bij een vergelijkende test vaker als winnaar uit de bus te komen. Maar wat heeft nieuwbouw nu eigenlijk dat bestaand vastgoed niet heeft?

Minder kosten

Het grootste vooroordeel over nieuwbouw is misschien wel dat het (te) veel kost. Wie de prijs en kwaliteit even onder de loep neemt, merkt al snel dat men voor de hogere prijs/m2 eigenlijk ook veel meer krijgt. Zo krijgt men in ruil niet enkel een gloednieuwe woning met mogelijks een afwerking naar smaak, maar ook een woning die de eerste jaren weinig kosten met zich meebrengt. Bovendien zijn kopers van een nieuwbouwwoning de eerste 10 jaar ingedekt door de Wet Breyne, zo kom je na de aankoop van je woning niet voor verrassingen te staan.

DC Belgium kiest bewust voor een minitieuze afwerkingsgraad die focust op wooncomfort en gebruiksgemak. Hiervoor werken we samen met lokale, gerenommeerde partners die de verhouding tussen prijs en kwaliteit scherp houden. Door daarnaast altijd in te zetten op een duurzame materiaalkeuze, garandeert DC Belgium een topkwaliteit die de waarde bij een eventuele herverkoop hoog houdt.

Meer gemoedsrust

Wie investeert in een nieuwbouwwoning of –appartement, voor zichzelf of om op de huurmarkt te lanceren, kan op z’n beide oren slapen. Waar renoveren vaak heel wat stress met zich meebrengt vanwege verborgen gebreken en dus extra kosten, is dat bij nieuwbouwwoningen bijna nooit het geval. Wie met een betrouwbare ontwikkelaar in zee gaat, krijgt bovendien op voorhand een duidelijk beeld van het totale kostenplaatje en houdt z’n budget zonder al te veel moeite onder controle. Daarnaast krijgt u na de oplevering alle belangrijke documenten in een handige map: het energie-attest, het postinterventiedossier, etc.

Meer keuzevrijheid

Waar men bij een bestaand pand vaak rekening moet houden met de basisstructuur van het huis, is nieuwbouw op dat vlak heel wat vrijer. Een grote badkamer met apart toilet en toch liever vloerverwarming in plaats van radiatoren? Bij nieuwbouw zijn dit evidente keuzes. Bij een bestaand pand moet u vaak heel wat aanpassingen doen – o.a. aan de nutsleidingen zoals water en elektriciteit – en dat brengt niet enkel extra kosten met zich mee, maar ook heel wat onderzoek, want soms kunnen de aanpassingen gewoonweg niet uitgevoerd worden.

Meer zekerheid

Een nieuwbouwwoning voldoet in principe aan de nieuwste eisen inzake energie en isolatie. Natuurlijk kan men bij verbouwing altijd voor een energetische renovatie kiezen. Toch is de kans klein dat verbouwers het E-peil kunnen terugschroeven naar het E-peil van een nieuwbouwwoning. In dat opzicht is nieuwbouw dus zeker voordeliger. De conformiteit aan de wettelijke vereisten zorgt namelijk voor meer zekerheid én een lagere energiefactuur, zowel vandaag als morgen.

DC Belgium gaat voor 100% toekomstgerichte projecten. Met een doordachte materiaalkeuze, de modernste isolatietechnieken en een optimale positionering van de gebouwen verzekert DC Belgium een duurzame woning en bijhorende, lage energiefactuur. We volgende de laatste ontwikkelingen inzake energie op de voet en integreren die mee in onze projecten. Zo zijn de appartementen van Molenkant in Harelbeke op een warmtenet aangesloten waardoor ze het BEN-label krijgen.

Minder tijd

Waar renoveren bij de meeste verbouwers heel wat tijd – meestal enkele jaren – in beslag neemt, is een nieuwbouwwoning of –appartement vaak sneller klaar. Wie samenwerkt met een ontwikkelaar kan er bovendien vanop aangaan dat het project zelden tot nooit te laat klaar zal zijn, gezien de opleverdatum contractueel bepaald wordt en hier vergoedingen aan verbonden worden.

DC Belgium kiest ervoor om de klant van A tot Z te begeleiden en zo het proces te versnellen en de koper te ontzorgen. Daarvoor werken wij samen met betrouwbare, lokale partners die al heel wat jaren ervaring hebben.

Benieuwd naar onze projecten? Neem hier een kijkje.