Menu
Selecteer een pagina
Header image: Een waardevolle herbestemming voor de fabriekssite De Witte Lietaer

Een waardevolle herbestemming voor de fabriekssite De Witte Lietaer

De verhuizing of sluiting van een industriële site is vaak nefast voor de aanblik en het evenwicht binnen een stad of gemeente. De leegstaande gebouwen raken verloederd en nodigen uit tot vandalisme en criminaliteit. Herbestemmingen van industriële sites zijn voor de levenskwaliteit van een stad essentieel. Oude stadsdelen of verlaten sites worden volledig opgewaardeerd tot kwaliteitsvolle woonomgevingen die 100% tegemoetkomen aan de huidige eisen van de huur- en koopmarkt. Unieke kansen, die ook DC Belgium met veel enthousiasme grijpt.

Focus op meer(waarde)

In 2010 kondigde ontwikkelaar DC Belgium het masterplan Lauwe aan de Leie aan. Op de uitgestrekte site waar vroeger de Belgische linnenproducent De Witte Lietaer huisde, zouden 162 woonentiteiten komen in een kader van groen, water en rust. Het kernidee van deze ambitieuze herbestemming was van in het begin duidelijk: de ontwikkeling moest een meerwaarde creëren voor elke partij. Dat betekent dat alle partijen (gemeente, buurtbewoners en toekomstige bewoners) betrokken werden. Lauwe-aan-de-Leie zou veel meer worden dan gewoon wat nieuwe gebouwen. Het groene gebied van meer dan 10 hectare tussen de Leie en het centrum van Lauwe moest een plek worden waar zowel de bewoners van de nieuwbouwwoningen en -appartementen als de inwoners van Lauwe genoten van de rustgevende omgeving.

Van vervallen fabriek tot moderne woonwijk

Ook voor deze site werd er gekozen voor een volledige reconversie die voldoet aan de hoogste eisen inzake leefbaarheid, comfort, kindvriendelijkheid en duurzaamheid. Er werd gekozen voor 4 woningtypes met elk hun eigen doelpubliek. Zo vinden gezinnen hun droomwoning in één van de 50 gezinswoningen van De Crygerie en vinden de meest veeleisende levensgenieters hun nieuwe thuis in één van de 12 exclusieve appartementen van Blanc De Lys. Wie op zoek is naar comfort met een rustgevend zicht op het water kan terecht in één van de appartementen van Leieboord of Leiezicht.

Wat alle woonentiteiten gemeenschappelijk hebben? De grootschalige groene omgeving aan de oevers van de Leie, met een volledig nieuw buurtpark waar het heerlijk wandelen, joggen en fietsen is. Ook wat betreft duurzaamheid scoren de appartementen en woningen van Lauwe-aan-de-Leie erg goed. Bovendien straalt de volledige site luxe, comfort en klasse uit dankzij de doordachte ontwerpen van het architectenbureau Groep III. De strakke lijnen en weloverwogen materiaalkeuze zorgt voor een harmonieuze inpassing van de gebouwen in de omgeving.

Meer over Lauwe aan de Leie