Menu
Selecteer een pagina

Klaar om je intrek te nemen in je nieuwe woonst? Voor het zover is, moeten de verhuis en enkele praktische zaken nog geregeld worden. Wij geven je graag enkele tips om zorgeloos te verhuizen.

 1. Begin op tijd!
  Het succes van je verhuis hangt af van een goede planning. Begin minstens een maand op voorhand met het maken van een grondige selectie: wat wil ik echt mee verhuizen? Wat gebruik ik amper? Spullen die je niet meer nodig hebt, deel je onder in ‘verkopen’, ‘doneren en ‘containerpark’.

 2. Verzamel inpakgerief
  Investeer in degelijk inpakgerief zoals verhuisdozen, tape, noppenfolie voor breekbare spullen, vacuümzakken voor dekbedden en kussen en etiketten om alles te labelen. Koop ook vuilniszakken. Die kan je perfect als kledingshoes gebruiken. Trek de vuilzak over enkele kapstokken en je kleedjes zijn klaar om te verhuizen! Schakel ook je familie en vrienden in . Vraag hen om kranten en dozen voor je te bewaren. Het inpakwerk kan nu echt beginnen!

 3. Regel het transport
  Als je geen beroep doet op een professionele verhuisfirma, moet je het transport zelf regelen. Hoor eerst eens rond bij vrienden en familie of ze over een camionette beschikken. Anders zal je een transport moeten huren. Vraag minstens een week vooraf een parkeerverbod aan op je oude en nieuwe adres. Zo ben je zeker dat er een parkeerplek voor je gereserveerd is.

 4. Vergeet de administratieve zaken niet
  Verwittig je internetprovider, energieleverancier en watermaatschappij dat je een nieuw contract wilt afsluiten op je nieuwe adres. En vergeet niet om je adreswijziging door te geven.