Menu
Selecteer een pagina
Header image: Lenen anno 2019: gunstiger dan ooit

Lenen anno 2019: gunstiger dan ooit

Wie naar de bank trekt voor een hypothecaire lening kan tegenwoordig een erg goed tarief onderhandelen. Volgens de Spaargids kon een particulier onlangs zijn vaste rente op 20 jaar afkloppen onder de 1%. De rente voor hypothecaire kredieten daalt de laatste jaren érg stevig, en dat is goed nieuws voor diegenen die willen investeren in een eigen huis of een investeringspand om te lanceren op de huurmarkt.

De ECB als drijvende kracht

De gemiddelde rente voor een hypothecaire lening halveerde de afgelopen vijf jaar, en zakt – voor wie minimum 20% van de lening zelf financiert – bijna altijd onder 2%. Uiteraard is het niet zomaar dat de banken zulke gunstige tarieven aanbieden. De Europese Centrale Bank (ECB) moedigt hen hiertoe namelijk aan om zo de economie aan te zwengelen. Willen de banken geld parkeren bij de ECB dan betalen zij hier namelijk strafrente op. Door eigen gelden dus uit te gaan lenen, vermijden de banken niet enkel de strafrente, maar verdienen ze er ook aan, zij het niet echt veel.

Goed nieuws voor kopers

Dat de leningen laag staan, is natuurlijk erg goed nieuws voor wie graag wilt investeren in een eigen huis of opbrengsteigendom. Of u nu kiest voor een knusse thuis voor uw gezin, of een modern pand om te verhuren, vastgoed toont zich al jaar en dag inflatiebestendig. Reken hierbij ook nog eens de kabbelende spaarrentes en men beseft al snel dat het nu het ideale moment is om vastgoed aan te kopen.

Benieuwd naar de woonprojecten van DC Belgium?
Ontdek ze op de website.