Menu
Selecteer een pagina
Header image: Persvoorstelling warmtenet quartier renaissance

Persvoorstelling warmtenet quartier renaissance

In december hield de stad Fleurus een persconferentie over het warmtenet in Quartier Renaissance, waar het nieuwe administratief centrum van de stad is gevestigd. Burgemeester Loic D’Haeyer verwelkomde niet alleen talrijke persvertegenwoordigers, maar ook de Waalse minister van Energie, Philippe Henry, die zeer geïnteresseerd was in het innovatieve en uiterst duurzame warmtenet van deze wijk. Wil je ontdekken wat deze ontwikkeling zo duurzaam maakt? Lees verder hieronder.

Een gezellige ecowijk

DC Belgium ontwikkelt een nieuwe buurt in Fleurus: Quartier Renaissance, goed voor 141 units waarbij we resoluut inzetten op een duurzame toekomst. We voorzien 29 woningen met tuin en 112 appartementen met ruime terrassen verdeeld over 4 residenties. Quartier Renaissance wordt een gezellige ecowijk in een groene omgeving dicht bij het centrum.

Waarom we zo trots zijn op deze nieuwe ontwikkeling? Dankzij fundamentele keuzes in het ontwikkelingsproces slaagden we erin om een echte ecowijk te creëren. Een duurzame wijk die nauwelijks CO2 uitstoot.

Kernpunten van onze duurzaamheidsaanpak:

  • ✔️ Energie-efficiëntie: verwarming uitsluitend gevoed door hernieuwbare en lokale energie via het warmtenet, zonnepanelen
  • ✔️ Innovatie in ventilatie: geavanceerde ventilatietechnieken voor een optimaal binnenklimaat
  • ✔️ Doorgedreven isolatie: voor maximale energiebesparing en comfort.
  • ✔️ Duurzame materialen: gebruik van milieuvriendelijke bouwmaterialen.
  • ✔️ Waterbeheer: slimme systemen voor regenwateropvang en waterinfiltratie, vertraagde drainage en regenwaterbuffers
  • ✔️ Uitgebreide groenaanleg en groene ruimtes: Ter bevordering van biodiversiteit
  • ✔️ Strategische ligging: openbaar vervoer, stadscentrum, scholen en winkels op wandelafstand

Duurzame projecten ontwikkelen, het is geen holle marketingslogan voor DC Belgium. Dit project weerspiegelt onze toewijding aan duurzaamheid en innovatie, essentieel in onze visie op toekomstgerichte stadsontwikkeling.